isos

Видео Економија

ВИДЕО: Со полиција сметководителите ги спречија колегите да влезат на седницата, тензично во хотелот „Порта“

А1он
Со полиција и приватно обезбедување сметководителите спречија некои од своите колеги од Институтот на сметководители и овластени сметководители (ИСОС) да влезат на денешната седница на
Македонија

ИСОС ќе постапува по барања и по препорачаниот датум

А1он
Институтот на сметководители и овластени сметководители на РМ реагира на денешното известувањето на Министерството за финансии. „Се согласуваме со насоката на Министерството за финансии објавено
Економија

МФ: Во законот не е утврден рок за упис на трговските друштва во ИСОС

А1он
Министерството за финансии реагира на Известувањето на Институтот за сметководители и овластени сметководители на Република Македонија (ИСОС) со кое се утврдува рок до 30.9.2017 година