iq

Магазин

Објавен просечен коефициент на интелигенција за секоја земја во светот: На листата е и Македонија

А1он
Да се ​​одреди која земја ги има најпаметните луѓе во светот е многу тешко бидејќи има многу различни фактори кои можат да се земат предвид.
Свет

Новите докази покажуваат дека тестот за IQ не мери колку е некој паметен

А1он
На секои десет години, просечниот коефициент на интелегенција расте за три бода, а психологот James Flynn десетина години го документира овој тренд кој е наречен