finance think

Економија

Анализа на ФТ за економските мерки: Комуникацијата е важна, но реализацијата е уште поважна

А1он
Четвртиот пакет не придонесе кон враќање на довербата на инвеститорите во македонската економија.Пазарот негативно го оцени првиот пакет економски мерки, но оптимистички реагираше на вториот,
Економија

Мерките на Владата ја намалуваат сиромаштијата, според истражувањето на „Finance Think“

А1он
Екстремната сиромаштија која претставува неможност да се задоволат основните егзистенцијални потреби во Македонија се намалува, покажува истражувањето на Институтот за економско истражување и политики „Finance
Економија

Истражување на Finance Think: Кризата предизвикана од КОВИД-19 ги погоди граѓаните со ниски доходи

А1он
Кризата предизвикана од КОВИД-19 силно ги погоди нискодоходовните групи граѓани кои најчесто работат на нископлатени работни места или се дел од неформалната економија, примаат социјални