dzez orkestar

Култура

Националниот џез оркестар со програмата „Џез лектира” ќе гостува во Велес

А1он
По концертот во Скопје, Националниот џез оркестар со програмата насловена „Џез лектира” вечер од 20 часот ќе гостува во театарот „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес.
Култура

Потпишан договорот за реконструкција и адаптација на новиот простор на Џез оркестарот

А1он
Во Националната опера и балет денеска беше потпишан договорот за реконструкција и адаптација на просторот доделен на Националната установа Џез оркестар на Северна Македонија. Министерката