dlum

Култура

Виолета Чаповска – добитник на Гран-при на 18. биенална изложба „Зимски салон“

А1он
Уметникот Виолета Чаповска е добитник на Гран-при наградата на 18-та биенална изложба „Зимски салон“ на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ), која официјално вечерва
Култура

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

А1он
Во Градскиот трговски центар (ГТЦ) на вториот кат денеска со изложба на дваесетина дела од досегашните претседатели на Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) беше отворен
Култура

ДЛУМ ја објави темата за 18. Зимски салон, рокот за пријавување дела до крајот на годинава

А1он
„Првиот грев – првата доблест (Original sin – original virtue)“ е темата на 18. Зимски салон – престижната биенална изложба што ја организира Друштвото на
Култура

Новиот тим на ДЛУМ го почнува мандатот со нејасна финансиска поддршка

А1он
Новиот претседател на Друштвото на ликовни уметници на Македонија–ДЛУМ Филип Фидановски, кој беше избран на 2 март, денеска на прва средба со медиумите ги претстави