bislimoski

Економија

Бислимоски: Енергетската заедница треба да се изјасни за државата помош за гасни централи

Орце Костов
Најбитниот филтер во однос на државната помош согласно домашното и европското законодавство ќе го направи Секретаријатот за енергетската заедница затоа што Македонија не е членка
Економија

Во сметките за струја за јануари ќе го нема надоместокот од 200 денари за пристап на мрежа

Орце Костов
Декемвриските сметки биле поскапи за 200 денари надоместок за пристап на мрежа затоа што „Електродистрибуција“ вкалкулирала 200 денари надоместок поради неколку отчитувачки групи кои ги
Економија

Новиот трошок за струја, „пристап до мрежа“ наменет за иселеници и граѓани со викендици

Орце Костов
Воведувањето на пристап кон мрежа кое Регулаторната комисија го најави пред неколку дена е нов модел кој нема да биде нов трошок за граѓаните, ниту
Македонија

„Скопјани ќе имаат парно“ – Бислимоски уверува дека нема да има ценовни шокови

А1он
Скопје и со постоечката инфраструктира со двете топлани и без било кој цевковод може да се снабдува со топлинска енергија и ќе нема никаков проблем.
Економија

Бислимоски: Да не креваме хистерија и да правиме паника, скопјани од утре ќе имаат парно

Орце Костов
Регулаторната комисијаза енергетика ги издаде трите лиценци на АД ЕСМ за регулирано производство на топлинска енергија, за дистрибуција и за снабдување со што се исполнети