biskup

Свет

Поранешeн германски бискуп и неговиот брат свештеник обвинети за сексуална злоупотреба

А1он
Денес беа објавени документи кои го обвинуваат кардиналот Франц Хенгсбах (поранешен бискуп на Есен и еден од најпознатите теолози на повоена Германија) за сексуална злоупотреба
Свет

Единаесет француски бискупи обвинети за сексуално насилство

А1он
Единаесет поранешни или актуелни француски бискупи се обвинети за сексуално насилство, вклучително и поранешниот бискуп од Бордо, кој признал дека нападнал малолетник пред 35 години,