Забрана за движење на тешки моторни возила на патот Крива Паланка – ГП „Деве Баир“

Од:

Поради интензивите врнежи од снег се воведува забрана за движење на тешки моторни возила на патниот правец Крива Паланка – граничен премин Деве Баир, информира ЈП „Македонија пат“.

Оттаму апелираат за употреба на задолжителна зимска опрема за лесни моторни возила и автобуси на овој патен правец.

Би можело да ве интересира

Укината забраната за тешки товрани возила на патот Маврово-Дебар

Забрана за движење на тешки товарни возила на патот Маврово – Дебар

Забрани за камиони на патот Маврово-Дебар и Тетово-Попова Шапка

Укината забраната за камиони на премините Ѓавато и Стража и на патот Струга – ГП Ќафасан

Забрана за движење на товарни возила на патот Тетово-Попова Шапка

Забрана за движење на тешки моторни возила на патниот правец Тетово-Попова Шапка поради врнежи од снег