Владата во боите на македонското знаме по повод Денот на независноста

Од:

Вечерва, по повод повод 32 години независност, зградата на Владата на Република Северна Македонија е обоена во боите на македонското знаме.

Под мотото „Гласник на слободата“ денеска со повеќе активности, во организација на Владата, се одбележа Денот на независноста на Република Северна Македонија – 8 Септември.

Граѓаните имаа можност за бесплатна посета на музејски и галериски поставки во ликовните салони и археолошки локалитети низ целата држава, беа одржани тактичко показни вежби и изложба на единиците на Армијата и на Министерството за внатрешни работи, спортски активности во соработка со Агенцијата за млади и спорт, културно-уметнички програми…

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: НАТО со честитка за Денот на независност на Македонија

Бесплатни културни настани и слободен влез во музеите, галериите и на локалитетите за Денот на независноста

Доделување на државната награда „8 Септември“

32 години македонска независност

Почесна артилериска стрелба по повод Денот на независноста

Свечена академија – „32 години независност“ по повод државниот празник 8 Септември