Владата ја одложи имплементацијата на Кембриџ програмата

Од:

Владата на денешната седница донесе одлука да биде одложена имплементацијата на Кембриџ програмата за прва година на гимназиското образование, средното стручно четиригодишно образование и за средното стручно тригодишно образование.

Министерството за образование и наука е задолжено да го одложи започнувањето на имплементација на новите наставни планови и програми по наставните предмети математика, физика, хемија и биологија за прва година на гимназиско образование, за прва година на средно стручно четиригодишно образование и за средното стручно тригодишно образование во сите средни училишта.

Би можело да ве интересира

Принцот Вилијам и Кејт Мидлтон споделија семејна фотографија на Инстаграм

А1он