Почесна артилериска стрелба по повод Денот на независноста

Од:

По повод 8-ми септември, Денот на независноста на Република Северна Македонија, во касарната ,,Илинден“ во Скопје со почеток во 18.00 часот, ќе се изврши почесна артилериска стрелба со истрелување на 10 плотуни од шест артилериски орудија, од состав на артилерискиот баталјон на Армијата.

Претходно, во попладневните часови во период од 15.00 до 18.00 часот ќе биде извршена пробна артилериска стрелба со еден плотун од артилериските орудија, информираат од Генералштабот на Армијата.

Би можело да ве интересира

Владата во боите на македонското знаме по повод Денот на независноста

ВИДЕО: НАТО со честитка за Денот на независност на Македонија

Бесплатни културни настани и слободен влез во музеите, галериите и на локалитетите за Денот на независноста

Доделување на државната награда „8 Септември“

32 години македонска независност

Свечена академија – „32 години независност“ по повод државниот празник 8 Септември