Информирање на потрошувачите за безбедност на производите и електронското тргување

Од:

Организацијата на потрошувачи на Македонија ќе ги информира потрошувачите за безбедноста на производите на пазарот и законските прописи со кои се регулира оваа област и за можностите за електронско тргување и заштита на нивните права.

dobivaj vesti na viber

Настанот се организира во рамки на Програмата за заштита на потрошувачите на Владата на РМ за 2016 година, а на него ќе учествуваат претставници од Државниот пазарен инспекторат, Инспекторатот за животна средина, Инспекторатот за труд, Санитарниот и здравствен инспекторат, Агенцијата за храна и ветеринарство, Агенцијата за електронски комуникации, Агенцијата за лекови, Царинската управа, стопанските комори, трговски друштва и здруженијата на граѓани. 

Би можело да ве интересира

Потребна едукација на потрошувачите за прописите и нивните права

Ана Ололовска

Брошура за колективна заштита на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Дигиталниот пазар во фокус на Светскиот ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Ќе се објавуваат компаниите со најмногу поплаки од потрошувачите

Ана Ололовска

Одбележување на Светскиот ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска

Светски ден на правата на потрошувачите

Ана Ололовска