Познатиот рапер повторно обвинет за сексуално злоставување

Од:

Паф Диди повторно е обвинет за сексуален напад, овој пат од продуцент на плочи кој работел со него.

Имено, до 26 февруари против Диди беа поднесени четири различни тужби за сексуална злоставување, вознемирување, силување и неколку различни тужби. Сега петтиот тужител поднел тужба, пишуваат странските медиуми.

Тоа е Родни Џонс, попознат како Лил Род. Тој исто така го обвини Паф Диди за сексуален напад и вознемирување, за кое тврди дека се случило помеѓу септември 2022 година и ноември 2023 година.

Според судските документи до кои дојде People, Родни Џонс „бил сведок, доживеал и издржал многу работи што ја надминувале неговата улога како продуцент на албумот Love“.

Во тужбата се наведува следново:

„За време на својот живот со г. Комбс, господинот Џонс беше жртва на постојано, непосакувано и неовластено допирање на неговиот анус од страна на господинот Комбс.

Родни изјавил дека му било непријатно кога Диди „шетал гол и се туширал во проѕирна стаклена кабина“ додека двајцата живееле заедно.