Притвор за Игор Дурловски

Од:

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Жаклина Пешевска доби куќен притвор, а на Игор Дурловски, еден од организаторите на протестите „За заедничка Македонија“ му е одреден 30-дневен притвор.

Во судот се донесени 24 обвинети, недостасуваат уште 12.

Според сознанијата се пишува и решението за Митко Чавков кој се бранел дека нема одговорност и дека секој полицаец ако сакал можел да спроведе зафат и да го спречи влезот во Собранието.

Алфите трагаат по останатите 12 обвинети да ги спроведат во судот.

К.Л.