Избрана новата Влада, Димитриев-премиер

Од:

Со 72 за и 9 воздржани, Собранието, без опозиција, ја избра новата Влада.
За претседател е избран Емил Димитриев,
Зоран Јолевски-министер за одбрана
Оливер Спасовски-министер за внатрешни работи
Аднан Јашари-министер за правда
Никола Поповски-министер за надворешни работи
Зоран Ставревски-министер за финансии
Беким Незири-министер за економија
Михаил Цветков-министер за земјоделство
Никола Тодоров-министер за здравство
Абдулаќим Адеми-министер за образование
Фросина Ташевска Ременски-министер за труд и социјална политика
Лирим Шабани-министер за локална самоуправа
Елизабета Канчевска Милевска-министер за култура
Марта Арсовска Томовска-министер за информатичко општество
Владо Мисајловска-министер за транспорт и врски
Нурхан Изаири-министер за животна средина.

За министри без ресор се предложени Владимир Пешевски, Фатмир Бесими, Муса Џафери, Фуркан Чако, Неждет Мустафа, Веле Самак, Бил Павлески, Џери Наумоф и Горан Мицковски.

На седницата не присуствуваа Оливер Спасовски и Фросина Ременски.

Leave a Comment

13 − one =