ФОТО: Галиите добија возен ред – ќе патуваат до Зелениково и Пустец

Од:

Продолжуваат герилските акции кои се критика на проектот „Скопје 2014“.

dobivaj vesti na viber

11815947_10206975129158437_1074677887_n

1
2
Овој пат на барокните галии поставени во Вардар се појави и возен ред, според кој тие ќе пловат до разни дестинации.

4
5

6
Возниот ред е на претпријатието „Јавна пловидба Скопје“, односно „Брод сидро“, кое е подружница на ЈСП на Град Скопје.

7

8

Освен домашните пловидби – Велес, Охрид, Гевеглија, Струга, има и приградски пловидби до Зелениково, Матка, каскада Влае, Треска и Маркова река, а на возниот ред има и патувања во странство, до Пустец и Подградец од каде доаѓаат голем број граѓани, особено кога се избори. Од меѓународните правци, има пловидба и за Солун.

9

А.Б.