Дијалог за политика „Реформи за ослободување на државата“

Од:

Дијалог за политика на тема „Реформи за ослободување на државата“ ќе се одржи денеска во Скопје во организација на Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија (МХЦ).

Дијалогот има за цел да се развие деба за спроведувањето на реформите во правосудниот систем, вклучително и реформите во полицијата и затворскиот систем и како тоа се одразува на почитувањето на основните човекови права на луѓето во Македонија.

Настанот се одржува во рамки на проектот „Мрежа 23+“, имплементиран од ЕПИ и Хелсиншкиот комитет за човекови права во РМ.

Проектот е финансиран од Европската унија, а ко-финансиран од амбасадата на Кралството Норвешка во Белград.