Денот на сесловенските просветители 24 мај неработен за сите граѓани

Од:

„Св. Кирил и Методиј“ – Денот на сесловенските просветители, 24 мај (четврток), е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија, соопштија од Министерството за труд и социјална политика.

Од Министерството на граѓаните на Република Македонија им го честита празникот.