zagadeni vodi

Свет

ВИДЕО: Милијарди заштитни маски ги загадија океаните, ќе бидат таму и по 450 години

А1он
Во текот на 2020 година, во светот се произведени околу 52 милијарди заштитни маски за лице, а отприлика секоја триесетта (1.56 милијарди) завршила во светските
Свет

Загадените води го загрозуваат Големиот корален гребен

А1он
Загадените океански води преставуваат закана за Големиот корален гребен, што се наоѓа крај североисточниот брег на Австралија, предупредуваат научниците. Според нив, поради поплавите што минатиот