velika brtianija

Свет

САД, Јапонија, Австралија, Нов Зеланд и Велика Британија основаа Пацифичка групација

А1он
СAД, Австралија, Јапонија, Нов Зеланд и Велика Британија формираа неформална група чија цел е зајакнување на економските и дипломатските врски со островските држави на Тихиот
Свет

Џонсон го загуби клучното упориште во Лондон на локалните избори

А1он
Конзервативната партија на британскиот премиер Борис Џонсон го загуби своето традиционално упориште Вандсворт во Лондон на локалните избори во Англија, првпат по 44 години. Конзервативците