vardan tozija

Култура

Филмот „М“ на Вардан Тозија доби награда за најдобар филм на фестивал во Њујорк

А1он
Филмот „М“ на Вардан Тозија ја доби наградата за најдобар филм на њујоршкото издание на фестивалот „Dances with films“. -Одушевен сум што ја примам наградата
Култура

Филмот „М“ на Вардан Тозија ќе учествува на фестивалот во Котбус

А1он
Филмот „М“ во режија на Вардан Тозија ќе учествува на сесијата „Works in progres“ (Филмови во изработка), на филмскиот фестивал во Котбус, Германија. Како што
Култура

Филмскиот проект „М“ на Вардан Тозија со награда на копродукцискиот форум Агора

А1он
На престижниот копродукциски форум Агора, во рамките на 59. Филмски фестивал во Солун, наградата Crossroads беше доделена на режисерот Вардан Тозија и продуцентот Дарко Попов,