suverenitet

Свет

Орбан ќе носи нов закон: Нарушен е суверенитетот на Унгарија

А1он
Владејачката партија Фидес на унгарскиот премиер Виктор Орбан вчера поднесе предлог-закон за „заштита на националниот суверенитет“ до парламентот за да се брани од, како што