streptokoka

Свет

СЗО предупредува на зголемен ризик од стрептококни инфекции кај децата

А1он
Светската здравствена организација (СЗО) и здравственото тело на ЕУ (ЕДЦД) повикаа на будност, по зголемениот број сериозни заболувања кај децата по стрептококни инфекции од групата