stetni emisii

Свет

Светската индустрија за храна е одговорна за една третина од штетните гасови

А1он
Во истражувањето објавено во списанието „Нејчр фуд“ (Nature Food) се истакнува дека една-третина од штетните гасови кои предизвикуваат ефект на стаклена градина потекнуваат од производството,
Магазин

СУВ возилата се втор најголем извор на раст на емисиите на CO2 во последните 10 години

А1он
Зголемената продажба на автомобили СУВ, по енергетскиот сектор, е вториот најголем извор на глобален пораст на емисиите на јаглерод диоксид од 2010 до 2018 година,