statuafest

Култура

Статуафест – Танго на улица – Уличен уметнички фестивал за живи статуи

А1он
Статуафест – Другото лице на улицата „Танго на улица“, како и секоја претходна година концептуално раскажува приказни. Оваа година ќе раскажува за претворањето на Скопје
Култура

„Статуафест и Баскеркараван“ – Интернационален уличен уметнички фестивал за баскери и живи статуи

А1он
Од 20 до 22 јуни со почеток од 18:30 до 23 часот ќе се одржи Интернационалниот фестивал за баскери и живи статуи „Статуафест и Баскеркараван“.
Култура

„Статуафест“ на 14 и 15 септември во Скопје

А1он
Интернационалниот уличен уметнички фестивал „Статуафест“ ќе се одржува на 14-ти и 15-ти септември на улицата „Македонија“ од 18 часот до полноќ. Живи статуи ќе пристигнат