somelieri

Економија

Во Охрид вторпат се одржува обука за сомелиери

А1он
Во организација на Македонската асоцијација на сомелиери – МАСОМ викендов во Охрид се одржува втората од предвидените неколку професионални сомелиерски обуки. Обуката почнува денеска со
Економија

Формирано Здружение на сомелиери на Македонија

А1он
Македонија доби национално здружение на сомелиери кое ќе работи по програма на  една од најважните и најголемите сомелиерски асоцијации во светот, италијанската AIS (Associazione Italiana