sifilis

Свет

Во Франција, бројот на случаи на сифилис се зголеми за 110% за две години

А1он
Според извештајот на францускиот центар за јавно здравје Santé Publique, меѓу 2020 и 2022 година, бројот на случаи на сексуално преносливи бактериски инфекции (кламидија, гонореја