razvojna banka

Економија

Одобрени 2.678 кредитни барања во износ од 30,3 милиони евра од третата кредитна линија на Развојната банка

А1он
Вкупно 2.678 барања се одобрени од третата бескаматна кредитна линија со грант компонентна „Ковид 3“ на Развојната банка на Северна Македонија. Вкупниот износ за одобрените
Економија

Одобрени уште 1,4 милиони евра барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

А1он
Нова група од 124 барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента што се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија, преку
Економија

Одобрени нови 337 барања од 27,9 милиони евра од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

А1он
Нова група од 337 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, која се реализира со финансиска поддршка од Европската Унија,
Економија

Исплатени 23,5 милиони евра од „Ковид 3”, досега одобрени 2.122 корисници кои имаат 16.009 вработени

А1он
Од бескаматната кредитна линија со грант компонента „Ковид 3”, која се реализира со финансиска поддршка од ЕУ преку активноста ЕУзаОтпорност од ИПА програмата, заклучно со
Економија

Развојна банка: Одобрени уште 8,8 милиони евра кредитни барања од Ковид 3 бескаматната кредитна линија

А1он
Нова, втора група од 770 кредитни барања е одобрена од третата бескаматна кредитна линија со грант компонента – Ковид 3, која се реализира со финансиска
Економија

Развојна банка: На оптимално ниво протокот на сообраќај за барања за Ковид 3 бескаматната кредитна линија

А1он
Во врска со реализацијата на процесот на доставување на кредитни барања за Ковид 3 бескаматната кредитна линија, од Развојната банка известуваат дека протокот на сообраќај
Економија

Голем интерес за третата линија бескаматни кредити, серверот преоптоварен

А1он
Интересот за третата линија бескаматни кредити наменети за микро и мали компании, трговци поединци и занаетчии е голем. Од Развојната банка денеска информираа дека бројот
Економија

Барања за кредитната линија Ковид 3 од 31 милион евра ќе се поднесуваат од вечер на полноќ

А1он
Кредитни барања за третата бескаматна кредитна линија со грант компонента, Ковид 3, која ја реализира Развојна банка на Северна Македонија може да се поднесуваат од
Економија

Утврдено законското решение за државната гарантна шема преку Развојната банка, ќе се праќа на усвојување во Собранието

А1он
Владата, на вчерашната 25-та седница, донесе одлука да го предложи на усвојување во Собранието Предлогот законот за изменување и дополнување на Законот за Македонската банка
Економија

Компаниите кориснички на средства од Ковид 1 имаат можност да побараат грејс период од три месеци, почнува примената на мерките од 4 пакет

А1он
Компаниите што се корисниците на кредити од првата бескаматна кредитна линија Ковид 1 имаат можност да поднесат барање за продолжување на грејс-периодот и рокот на