rabotni mesta

Економија

Американските компании ги заменуваат работниците со роботи

А1он
Компании во Северна Америка купиле четвртина повеќе роботи во првата половина од годината отколку во истиот период лани, со цел да го ублажат проблемот со
Економија

Во Британија 782.000 луѓе останале без работа од почетокот на пандемијата

А1он
Стапката на невработеност во Велика Британија се искачи на 4,8 проценти, откако пандемијата на коронавирусот уништи рекорден број работни места во државата, покажуваат најновите податоци
Економија

Finance Think: Со финансиската поддршка за компаниите се сочувале 80 проценти од работните места

А1он
Финансиската поддршка од 14.500 денари по работник, надополнета со субвенционирањето на придонесите во висина од 50 проценти кај најзасегнатите сектори во транспортот и угостителството овозможила
Економија

Во вториот квартал годинава 7.500 слободни работни места

А1он
Во вториот квартал годинава се евидентирани над 7.500 слободни работни места. Вкупната стапка на слободни работни места во второто тримесечје оваа година изнесува 1,53 проценти,