rabotna sila

Свет

Над половина од работниците од Западен Балкан во Германија се стручна работна сила

А1он
Повеќе од половина од луѓето од Западен Балкан кои доаѓаат во Германија да работат според посебните правила за тој регион – работат како квалификувана работна
Регион

Брегу: Одливот на „мозоци“ е најголем предизвик за Западен Балкан

А1он
Вкупниот број на работоспособно население на Западен Балкан е намалено за 400 илјади луѓе во последните пет години, а одливот на квалификувани кадри е најголемиот