rabat

Економија

Изгласан законот за нефер трговски практики: Рабатот кај земјоделските производи ќе биде 10 отсто

Орце Костов
Собранието го изгласа Законот за забрана на нефер трговски практики, со кој се очекува намалување на цените на храната и зголемување на квалитетот на производите.
Економија

Ќе се намалат цените на храната, а маркетите наместо 40 отсто ќе имаат рабат од 10 отсто

Орце Костов
“Со новиот Закон за забрана на нефер трговски практики во синџирот на снабдување на земјоделски и прехранбени производи ќе се регулираат 26 нефер трговски практики.