promet

Економија

Раст на прометот со храна, пијалаци и тутун, намалување на прометот со автомобилски горива

А1он
Раст на прометот од 5,6 отсто номинално и 3,6 отсто реално е забележано во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун во август годинава
Економија

Прометот во индустријата намален на месечно, зголемен на годишно ниво

А1он
Прометот во индустријата, вкупно, во јуни во однос на мај годинава се намалил за 7,5 отсто, а споредено со јуни лани за 4,7 отсто, додека