prlicevi besedi

Култура

Во Охрид се одржаа „Прличеви беседи“

А1он
Во Библиотеката, која го носи неговото име, се одржа традиционмалната манифестација “Прличеви беседи”, на која, за делото на Прличев говореше професор д-р Вера Стојчевска Антиќ,
Култура

Врачена наградата „Григор Прличев“ за поемата „Македонски нов и стар завет“

А1он
На авторот Зоран Пејковски денеска во Охрид му беше врачена наградата „Григор Прличев“ за поемата „Македонски нов и стар завет“ што стручното жири ја избра
Култура

Почнуваат годинaшните „Приличеви беседи“

А1он
Во Охрид започнуваат тридневните свечености во рамки на манифестацијата „Прличеви беседи“ со која се одбележува годишнината од смртта на Григор Прличев, а истовремено се чествува