princot carls

Свет

Малку познати детали од животот на кралот Чарлс Трети

А1он
Во моментот кога почина неговата мајка, кралицата Елизабета Втора, нејзиниот најстар син стана крал Чарлс Трети, а тоа беше потврдено во саботата на свечена и
Свет

Заврши и вториот дел од прогласувањето на кралот Чарлс Трети за крал на Обединетото Кралство

А1он
Заврши вториот од двата дела на церемонијата за прогласување на кралот Чарлс Трети за крал на Обединетото Кралство. Прогласувањето на новиот монарх беше проследено со