prespalend

Култура

Македонски филмови, Љубојна и Слаткаристика овој викенд на „Преспаленд”

А1он
На мултимедијалниот фестивал „Преспаленд”, деновиве ќе се случи Отворено кино со македонски филмови и концерти на македонски музички ѕвезди. Во сабота, по повод одбележување на
Магазин

Започна мултимедијалниот фестивал „Преспаленд 2021“

А1он
Со одбележување на првиот час по македонски јазик во старото училиште „Димитар Влахов“ во селото Љубојно, во саботата започна првиот мултимедијален фестивал во овој регион-
Култура

„Преспаленд 2021“- прв фестивал на традиција и историја во Преспа

А1он
Со одбележување на првиот час по македонски јазик, во старото училиште „Димитар Влахов“, во селото Љубојно, в сабота ќе почне првиот мултимедијален фестивал на традицијата