praznik na lipite

Култура

Традиционална поетска манифестација „Празник на липите“ 2020

А1он
Традиционалната поетска манифестација „Празник на липите“ во организација на Друштвото на писатели на Македонија, ќе се одржи денеска на Платото пред Младинскиот културен центар, согласно
Култура

Конкурс за најдобра песна на „Празник на липите 2020“

А1он
Поради околностите предизвикани од пандемијата, Друштвото на писателите на Македонија ќе ја одложи за подоцнежен период од годинава поетската манифестација „Празник на липите“ која традиционално
Култура

„Празник на липите” за славење на поетското творештво

А1он
Во Друштвото на писатели на Македонија денеска ќе се одржи традиционалната меѓународна поетска манифестација „Празник на липите“, посветена на славењето на поетското творештво на домашните