prava na romite

Свет

ЕП: Земјите од ЕУ продолжуваат да ги кршат правата на Ромите

А1он
Основните права на Ромите и понатаму систематски се прекршуваат во ЕУ. Има сериозни проблеми со пристап до образование, домување, до пазарот на труд и здравствена