nirnbeski procesi

Свет

Развој на меѓународното право – 75 години од Нирнбершките процеси

А1он
Пред 75 години, најголемите нацистички злосторници беа изведени пред лицето на правдата во Нирнберг. Ова подоцна индиректно овозможи формирање на Меѓународен трибунал за воени злосторства