nebregovo

Култура

Централно чествување за Конески во Небрегово

А1он
Во Небрегово, родното место на Блаже Конески, се одржа централното чествување по повод 100-годишнината од неговото раѓање и 20-годишнината од фондацијата за македонски јазик „Небрегово“.
Култура

Се препокрива родната куќа на Блаже Конески во Небрегово

А1он
Родната куќа – спомен-музеј на основоположникот на современиот македонски јазик и литература Блаже Конески во неговото Небрегово интензивно се препокрива. Проектот на прилепскиот Завод и