ndrageta

Свет

Заврши историското судење на мафијата во Италија, осудени се 200 криминалци на „Ндрангета“

А1он
Италијанскиот суд осуди повеќе од 200 луѓе за злосторства, вклучително и криминален заговор, изнуда и поткуп, во она што беше опишано како најголемото италијанско мафијашко