nacionalna federacija na farmeri

Економија

Федерацијата на фармери бара килограм „смедеревка“ да биде 16 денари, а „вранец“ 17

А1он
Откупот на грозјето почнува и повторно е неплански, со голем број манипулации кои се на штета на лозарите, оценува Националната федерација на фармери и уште
Економија

Федерацијата на фармери со барања и препораки пред почетокот на жетвата

А1он
Националната федерација на фармери на самиот почеток на жетвата бара минималната цена на пченицата да биде 13 денари по килограм, а доколку производната цена е
Економија

Земјоделците не беа и не се на владината агенда, велат од Националната федерација на фармери

А1он
Земјоделците не беа и не се на агендата на Владата. Кризата не се искористи за да се зајакне нивната улога. Целосно отсуствуваа мерки за индивидуалните