monetarna politika

Економија

Фирмите ги зголемиле заштедите во банка, граѓаните користеле повеќе кредити: НБРМ го објави монетарниот извештај

Орце Костов
Пласманот на кредитите на годишна основа е зголемен за 5,8 проценти, информираат од Народна банка на Република Северна Македонија. Во јули 2023 година, кај паричната
Економија

ЕЦБ мора да ги задржи монетарните поттикнувања бидејќи кризата се уште не е мината

А1он
Европската централна банка (ЕЦБ) мора да го задржи приливот на монетарни поттикнувања, бидејќи економијата во еврозоната и натаму е под влијание на пандемијата и покрај