migranti italija

Свет

Италија ќе ги казнува хуманитарните организации кои спасуваат мигранти на море

А1он
Италијанската десничарска Влада одобри казнување хуманитарни организации кои спасуваат мигранти на море, како и запленување на бродовите доколку ги прекршат новите построги правила. Во владината