liljak

Свет

Откриени лилјаци кои носат мутација на коронавирус, се заканува опасност од нова пандемија

А1он
Тим научници од Лаос проучуваат лилјаци од четири различни пештери во оваа област, кои во себе содржат соеви на коронавирус слични на Сарс-ков-2. Новите научни
Свет

Индиски научници открија нов вид коронавирус кај лилјаците

А1он
Во студија на Индискиот совет за медицински истражувања (ИЦРМ) се наведува дека е откриен друг вид на коронавирус кај лилјаците во Индија. Околу 25 таканаречени