Лидија Димковска

Култура

Писателката Лидија Димковска гостинка на Лекторатот за македонски јазик во Будимпешта

А1он
Познатата македонска поетеса и писателка Лидија Димковска, добитничка на европската награда за литература, од 11 до 13 декември гостуваше на Лекторатот по македонски јазик при
Култура

Признание „Европско културно наследство“ за Лидија Димковска

А1он
Писателката Лидија Димковска за расказот „Кога заминав од Карл Либкнехт“ доби специјално признание „Европско културно наследство“, на кое ЕУ му ја посвети 2018 година. Наградата
Култура

Романот „Но Уи“ од Лидија Димковска ќе влезе во конкуренција за наградата „Балканика“

А1он
Жири комисијата за избор на национален претставник за меѓународната книжевна награда „Балканика 2017“ во состав д-р Лидија Капушевска,, д-р Ермис Лафазановски и д-р Елизабета Шелева