liberland

Регион

Хрватската полиција упадна во Либерланд: „Ни го уништија имотот и не навредуваа, стоп за оваа лудост“

А1он
Во четвртокот, хрватската полиција изврши рација во Либерланд, област во источна Хрватска чии жители се прогласија за независна република. Полицијата дошла таму во придружба на
Регион

Самопрогласената мини држава Либерланд отвори претставништво во Белград

А1он
Самопрогласената мини држава Либерланд, што ја формираше Чехот Вит Једличка на „ничија земја“ меѓу Хрватска и Србија, денеска го отвори своето претставништво во Белград. „Претседателот
Регион

На чекор од утопија: Избран идниот изглед на „државата“ Либерленд

А1он
Либерленд, самопрогласената микродржава меѓу Србија и Хрватска, неодамна одржа натпревар на архитекти и дизајнери кои требаше да го претстават идниот изглед на градот на напуштената
Магазин

Претседателот на „Либераланд“: Бегалците можат кај нас, но само ако платат 10.000 долари

А1он
Основачот на т.н. микродржава Либерланд, Вит Једличка е подготвен е да ги прифати сириските бегалци, но под услов тие да платат 10.000 долари. Чешкиот политичар
Регион

Једличка: Признавањето на Либерленд од Србија и Хрватска е реално

А1он
Активистот и „претседател“ на самопрогласената држава Либерленд, Чехот Вит Једличка тврди дека признавањето на Републиката прогласена по течението на Дунав меѓу Хрватска и Србија е