kuba koronavirus

Свет

Куба повторно се отвора за туристи по успешната масовна вакцинација со сопствени вакцини

А1он
Куба повторно е отворена за туристи, откако со својата домашно развиена и произведена вакцина успеа да го запре ширењето на коронавирусот. По тешки дванаесет месеци,
Свет

Кубанската вакцина Соберана 2 е ефикасна 91,2 отсто

А1он
Истражување спроведено во Куба наведува дека нивната вакцина која се прима во две дози – Соберана 2, со засилувач наречен Соберана Плус, покажала ефикасност во
Свет

Куба бара доброволци за тестирање на втората вакцина против Ковид-19

А1он
Кубанскиот здравствен регулатор ја одобри втората локално развиена вакцина против Ковид-19 за последната фаза на клиничките испитувања. Вакцината се вика Абдала и е именувана по