krik

Култура

Со предавањето на Алфредо Саад Фиљо завршува првиот дел на КРИК – фестивал за критичка кулура

А1он
Првиот дел од програмата на годинешното јубилејно издание на КРИК – фестивал за критичка култура завршува утре (вторник, 30 јуни) со предавање на Алфредо Саад
Култура

Предавање „Легитимизација на социјализмот: помеѓу коронавирусот, Маркс и Дионис Савопулос“ на Светлана Слапшак

А1он
Светлана Слапшак, една од водечките интелектуалки, теоретичарки на културата, феминистки и антрополози во регионот и во Европа, во рамки на годинашата програма на КРИК –
Култура

Со предавање на Франко Берарди – Бифо, почнува КРИК 05 – Фестивал за критична култура

А1он
Петтото издание на КРИК – фестивалот на критична култура во организација на Контрапункт, почнуваа вечер со предавањето на светски познатиот италијански теоретичар, филозоф и активист
Култура

Со предавања на гостите од Хрватска и Бугарија завршува првиот дел на КРИК – фестивал за критичка култура

А1он
Првиот дел на годинашното четврто издание на КРИК – фестивал за критичка култура завршува вечерва во 19, 30 часот во Чифте амам, со предавањата на
Култура

Предавање „Илјада маргини“ на Артан Садику вечерва на КРИК

А1он
Годинашниот КРИК – фестивал за критичка култура продолжува вечерва во 20 часот, во Чифте амам со предавањето насловено „Илјада маргини“ на Артан Садику, истражувач, истражувач,
Култура

Првиот дел од 4. КРИК-фестивал почнува со предавање на Нејтан Браун од Канада

А1он
Првиот дел од четвртиот КРИК – Фестивал за критичка култура ќе биде отворен вечер во 19.30 часот во галеријата Чифте амам, со предавање на Нејтан
Култура

Со предавањето на Алфредо Саад Фиљо, вечерва завршува првиот дел на КРИК 03

А1он
Вечерва (20,30) во МСУ, на програмата на КРИК фестивал за критичка култура, воведно предавање насловено „Кризата на неолиберализмот, кризата на демократијата“ ќе одржи Алфредо Саад