koneski

Култура

Друштвото на писатели во Небрегово ќе ја одбележи стогодишнината од раѓањето на Конески

А1он
Пред спомен-домот на Блаже Конески во Небрегово, членови на Друштвото на писатели на Македонија, денеска ќе читаат стихови и ќе говорат во чест на овој
Култура

Во Битола се одржа литературно читање „Конески“

А1он
Македонско научно друштво-Битола и Педагошки факултет при Универзитетот „Св.Климент Охридски“ одржаа литературно читање со наслов „Конески“ посветено на 100-годишнината од раѓањето на академик Блаже Конески.