klimi

Економија

Затворен огласот за ваучер за клими поради преголемиот број на апликации

Орце Костов
Поради големиот број на пристигнати апликации, Министерството за економија донесе одлука да го затвори Јавниот оглас за доделување на ваучер за купување на инвертер клима
Економија

Гужви за ваучери за клими: Над 500 барања пристигнати првиот ден во Министерството за економија

Орце Костов
Првиот ден откако беше објавен јавниот повик на Министерството за економија за субвенционирање на инвертер клими, пристигнале над 500 барања до архивата од граѓани кои
Економија

Субвенции за клими: За југозападна Македонија ваучери од 25.000 денари, за останатите 2000 помалку

Орце Костов
Министерството за економија ја објави програмата за субвенционирање за енергетска ефикасност на домаќинствата која годинава е проширена и за неа се издвоени повеќе од четири